top of page

Stappenplan Echtscheiding

  • Vrijblijvende kennismaking

  • Intake: jullie ontvangen de overeenkomst en een lijst met alle benodigde documenten zodat ik jullie situatie zo goed en snel mogelijk in kaart te brengen.

  • Gesprek: scheidingsmelding. In dit gesprek staan we stil bij de redenen om te gaan scheiden en begeleid ik jullie in het voorbereiden van de scheidingsboodschap voor jullie kinderen, familie en vrienden. We bespreken wat je beter wel en niet kunt melden aan je kinderen, het belang van de timing en de plek waar jullie de kinderen vertellen dat jullie gaan scheiden. Ook besteed ik aandacht aan mogelijke reacties van jullie kinderen en hoe jullie ze het beste hierin kunnen begeleiden. 

  • Gesprek: ouderschapsplan. Ter voorbereiding op dit gesprek ontvangen jullie een werkblad/vragenlijst waarmee jullie kunnen aangeven hoe jullie het ouderschap na de scheiding graag vormgeven. Tijdens het gesprek zal ik jullie helpen om samen afspraken te maken betreffende de zorg voor jullie kinderen zodat de duidelijkheid die dit schaft ervoor zorgt dat jullie ouderrol zo snel mogelijk weer een stabiele basis krijgt. Deze afspraken zal ik voor jullie vastleggen in jullie persoonlijke ouderschapsplan.

  • Gesprek: alimentatie. Met behulp van de documenten die ik van jullie ontvangen heb zal ik een alimentatieberekening maken voor de eventuele kinderalimentatie en partneralimentatie. Tijdens deze bijeenkomst krijgen jullie de kans afspraken te maken over de hoogte en de duur van deze onderhoudsvergoeding(en).

  • Gesprek: kindgesprek. Samen met jullie kind(eren) zal ik bespreken hoe zij de scheiding ervaren, wat hun zorgen zijn en welke wensen ze hebben. De uitkomst van dit gesprek zal ik vervolgens met jullie bespreken zodat jullie de wensen van jullie kinderen kunnen meenemen bij het maken van afspraken. 

  • Gesprek: vermogensverdeling. Aan de hand van de documenten die ik ontvangen heb zal ik jullie vermogen in kaart brengen en de consequenties van de gewenste verdeling met jullie bespreken zodat jullie samen afspraken hierover kunnen maken. Tevens zullen jullie afspraken maken over jullie opgebouwde pensioenen en kijken we naar jullie eventuele testamenten en al dan niet onder uitsluiting verkregen schenkingen en/of erfenissen. 

  • Vastleggen van de afspraken: alles wat jullie besproken en afgesproken hebben zal ik voor jullie vastleggen in jullie persoonlijke convenant

  • Indienen echtscheidingsverzoek: zodra ik al jullie afspraken vastgelegd heb en jullie dossier compleet is zal ik dit overdragen aan een advocaat die jullie verzoek tot echtscheiding indient bij de rechtbank. De advocaat kunnen jullie zelf kiezen. Indien gewenst kunnen jullie echter ook gebruik maken van de advocaat met wie ik regelmatig samenwerk.

bottom of page